19 Mart 2015 Perşembe

Ulan İstanbul'un internet denemesi başarısızlıkla sonuçlandı

Daha önceki yazımda heyecan verici bir gelişme olarak yorumladığım dizilerin internette yayına devam etmesi süreci Ulan İstanbul için kısa sürdü maalesef.

Migros sponsorluğunda ilk iki haftası ücretsiz yayınlanan web bölümlerinin 1,5 milyona ulaşan izleyici sayıları gelecek vaad ederken, 3. hafta itibariyle ücretli döneme geçiş yapıldı. Herkesin merakla beklediği "İzleyiciler her bölüm için 1,99 TL verecek mi?" sorusunun cevabı belli olmuştu: Hayır! 

Ücretli bölümlerin izleyici sayısı 15.000-45.000 aralığında gerçekleşince kanal, dizinin yayınının sonlanacağını açıkladı.

Ücretsiz film/dizi izleme ve müzik indirmeye bu kadar alışık Türk internet kullanıcısı için ücretli içerik tüketimi gereksiz harcama olarak algılandığı bir kez daha kanıtlanmış oldu. Dijital içeriğe para ödenmeyi kanıksamamız için öncelikle yasal düzenlemelerin geliştirilip kapsamlı bir şekilde uygulanıyor olması gerek. Diğer alternatif ise içeriğe entegre reklam modelleri ile izleyicinin katkıda bulunmadığı finansmanı reklamverenler üzerinden sağlamak.

Önceki yazıyı okuma isterseniz:
http://sezinsel.blogspot.com.tr/2015/02/dizilerde-online-doneme-gecis.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder